CIZRNOVÝ HUMMUS
Kdo ještě nikdy nezkusil hummus, má co napravovat. Tahle zdravá pomazánka je skvělým zdrojem železa, proteinů a vlákniny. Hummus se podává studený, nejčastěji s nakrájenou zeleninou, která se do hummusu namáčí. Základem je uvařená cizrna a sezamová pasta tahini, kterou seženete v každé prodejně se zdravou výživou. Pak už jen stačí přidat česnek, olivový olej, citronovou šťávu a máte hotovo. Já osobně přidávám ještě spoustu nakrájené petrželky, která mu dodá tu správnou chuť.
Ingredience:
200 g uvařené cizrny
šťáva z jednoho citronu
3-4 lžíce sezamové pasty
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl
sladká paprika
čerstvě nasekaná petrželka
Postup:
Cizrnu vsypte do food processoru KitchenAid, přidejte olivový olej, sezamovou pastu, česnek a vše rozmixujte na hladký krém.
Během mixování můžete směs průběžně ředit opatrným přidáváním studené vody. Hotový hummus ochuťte solí a citronovou šťávou.
Před podáváním hummus posypte sladkou paprikou, zalijte olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť :-)
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.