CHILLI CON CARNE
30 prosince 2015
Chilli con carne je vyhlášená texaská specialita. Toto jídlo je velmi jednoduché a přitom tak dobré. Hlavní přísadou je maso (obvykle jehněčí nebo hovězí) a chilli papričky. Jako přílohu doporučuji zvolit bílý chléb nebo kukuřičnou tortillu.
Ingredience (na 2 porce):300 g mletého hovězího masa
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka červených fazolí
1/2 plechovky kukuřice
1 lžička uzené papriky
1/2 červené chilli papričky1 lžička mletého kmínu
olej
sůl, pepř
Postup:
V nerezové pánvi KitchenAid rozehřejte olej, na kterém nechejte zpěnit cibulku.
Po chvilce přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou červenou papriku, lžičku uzené papriky, chilli papričku a mletý kmín.
Vše nechejte restovat cca 5 minut. Přidejte hovězí maso a zprudka ho opečte ze všech stran.
Jakmile je maso opečené, vmíchejte rajčata, sůl a pepř. Směs nechejte probublávat cca 20 minut.
Nakonec vmíchejte červené fazole a kukuřici.
Před podáváním můžete do chilli vmíchat lžičku zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.