CHEESECAKE
Cheesecake. Dezert, kolem kterého jsem dlouho chodila obloukem, až jednou...kamarádka na oslavu přinesla koláč, který vypadal a chutnal naprosto skvěle! Vyptala jsem si proto recept a když jsem koláč podle jejího receptu upekla, moje dcera po ochutnání prohlásila, že na narozeniny nechce žádný dort, ale jedině tento cheesecake! :-)
Ingredience (forma o průměru 26 cm)Těsto:
200 g hladké mouky
75 g moučkového cukru
75 g másla
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce
1 vanilkový cukr
Náplň:1 šlehačka v kelímku
2 tvarohy (dávám jeden tvaroh, jedno mascarpone)
1 zakysaná smetana
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 větší vejce2 lžíce vanilkového pudinku
Postup:
V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte pomocí plochého šlehače všechny suroviny pro výrobu těsta a vytvořte drobenkové těsto, kterým následně vyložte pečící formu i s okraji.
Poté si připravte suroviny pro přípravu náplně a postupně smíchejte dohromady v tomto pořadí: napřed cukr s tvarohem, poté přidat mascarpone a smetanu a až po úplném zpracování přidejte vejce.
Pomocí plochého šlehače promíchejte v hladkou tvarohovou směs.
Hotovou náplň pak vlijte do připravené a vyložené formy. (Mám vyzkoušeno, že náplň nesmí dosahovat až po úplný okraj korpusu, protože pak může při pečení vytéct ven).
Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na teplotu 180 stupňů .
To, že je cheesecake hotový, poznáte tak, že se uprostřed bude těsto trochu třást. Nechejte pomalu vychladnout při otevřené troubě, a nechte uležet nejlépe do druhého dne.
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.