CELOZRNNÉ BULKY S KONOPNÝM SEMÍNKEM
Domácí pečivo peču velmi často a ráda, a protože kromě čerstvého domácího pečiva milujeme také různá semínka, ráda experimentuji a do těsta přidávám semínka všeho druhu, a všude kam se dá :-)
Ingredience:250 g celozrnné mouky
150 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky250 g vlažné vody
60 g oleje
½ kostky droždí (20g)
5 g soli
1 vrchovatá lžíce konopného semínka
vlažná voda na potření
bílý sezam na posyp
Postup:
Nejdříve si vytvořte kvásek z vlažné vody (max. 30ml), droždí, 3 lžic hladké mouky. Vše vypracujte v řídké těstíčko a nechejte vzejít.
Poté přidejte zbytek surovin, trochu vlažné vody a v míse kuchyňského robotu KitchenAid nechejte uhnětat tužší těsto (asi 10 min).
Těsto nechejte asi hodinku kynout až zdvojnásobí svůj objem. Poté rozdělte na 10 bochánků, ze kterých vytvořte bulky.
Rozložte na plechy vystlané pečícím papírem a nechejte ještě přibližně 30 min dokynout.
Troubu si předehřejte na 230 stupňů (po vložení plechu snižte!), a na dno trouby položte kastrůlek s vodou.
Bulky nařízněte do kříže, potřete vlažnou vodu a posypejte sezamem.
Pečte při 180 stupních přibližně 15-20 min.
Po upečení přesuňte na mřížku a nechejte vychladnout.
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření