BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK S OŘECHY
Chtěla bych vám představit velmi jednoduché a přesto neskutečně dobré cukroví. Není moc kalorické a ze stolu zmizí vždycky jako první! Někteří z vás ho určitě znají a pro ostatní to může být inspirace a hlavně způsob, jak zatočit s bílky, když vám při pečení cukroví nebo vánočky zbudou.
Ingredience:4 bílky
100 g cukru moučka
100 g hladké mouky
100-150 g ořechů (vlašských, mandlí, lískových…dle chuti)
Postup:
Ořechy si pomocí sekáčku nasekejte na menší kusy. Vymažte a vysypte si srnčí hřbet.
Zapněte troubu na 160°C. Bílky našlehejte v kuchyňském robotu KitchenAid pomocí balonové metly do tuha, poté lehce vmíchejte cukr a mouku.
Vmíchejte ořechy a vylijte směs do srnčího hřbetu. Trochu sklepněte nebo vyrovnejte stěrkou.
Pečte asi 35-40 min. podle druhu trouby. Zkuste špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Chlebíček vyklopte na mřížku a nechejte zchladnout. Zabalte do alobalu a nechejte odpočinout do druhého dne.
Druhý den zapněte troubu na 100°C, chlebíček ostrým nebo vroubkovým nožem nakrájejte na tenké plátky, rozložte na plech a sušte do křupava. Trvá to asi 35-45 min.
Dobrou chuť! :-)
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.