Tabouleh

19 října 2018

Tradičním libanonským salátem z čerstvých surovin, který v této zemi nikdy nesmí chybět na stole je tabouleh.

 

tabouleh


 Ingredience:

100 g bulguru
3 rajčata
 1/2 okurky 
1 cibule šalotka
1 citron
3 – 5 lžic olivového oleje
1 svazek máty
1 svazek hladkolisté petrželky
sůl 
pepř
římský kmín



Postup:

Uvaříme bulgur dle  návodu, můžeme použít i obměněnou verzi s kuskusem či pohankou.

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, smícháme s uvařeným bulgurem, dochutíme šťávou z citronu, přidáme olivový olej, sůl, pepř, kmín a hojně hladkolistou petrželku nasekanou na jemno.
Tabouleh podáváme k masu, rybám, ale i jako samostatné jídlo.

 


Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství FoodBodyLife.

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít