JÁHLOVO-OŘECHOVÁ KAŠE S HRUŠKAMI

Jíme zdravě
18 září 2017

Nevím jak u vás, ale u nás se  snídají kaše na různé způsoby. Nejraději je mám s podzimním ovocem jako jsou jablíčka, hrušky nebo švestky. Dnes jsem připravovala jáhlovou kaši z jáhel, které jsem nechala přes noc namočené ve vodě spolu s vlašskými ořechy. Druhý den všechny suroviny rozmixuji dohladka a krátce povařím. Je to takové moje vylepšení, díky kterému získá kaše lehce ořechovou chuť a krémovou konzistenci.
 

IMG_3832-2

 
Suroviny (pro 4 osoby):
  • 1 hrnek jáhel
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 2 hrnky vody
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 2 zralé hrušky
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • hrst nasekané 80% hořké čokoládyhrst nasekaných vlašských ořechů (na ozdobu)

Postup
 
 Jáhly spolu s vlašskými ořechy vsypte do větší mísy, zalijte je vodou a nechejte přes noc namáčet. Ráno vodu slijte a jáhly s ořechy přesypejte do food processoru KitchenAid nebo do mixéru.Přidejte hrnek rostlinného mléka a vše rozmixujte na hladkou kaši.
Kaši vlijte do hrnce, přidejte hrnek vody, špetku soli, skořici a za stálého míchání nechejte na mírném plameni zhoustnout. Pokud se vám bude kaše přichytávat nebo se vám bude zdát hustá, přidejte ještě další vodu. Jakmile je kaše hustá a jáhly měkké, odstavte ji z plotny. Hrušky omyjte, nakrájejte je na kostičky a vhoďte je do druhého hrnce. Přidejte cca 5 lžic vody, kokosový cukr a nechte hrušky na mírném plameni probublávat do změknutí. Uvařenou kaši naservírujte do misek, přidejte hrušky a vršek kaše posypte nesekanou čokoládou a vlašskými ořechy.
 
IMG_3821


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít