DOMÁCA NUTELLA
Domácí nutela bez přidání zbytečných "éček? Ano, jde to. A navíc tato verze je vhodná i pro alergiky!
Tento recept je totiž bez lepku, kvasníc, vajec, soje, laktózy, mlieka, vajec a je vegán.
Recept pro nás připravila Petra Nela
Výživové poradenství pro : potravinové intolerance a alergie,histamínovou intoleranci,přemnožení kvasiniek, celiakiu, atopický ekzém
sledovat ji můžete na IG ZDE
Složení:
½ hrnčeka lieskové oriešky 70 g
1 pl karobové moučky
3 pl kokosového oleje (nie roztopený)
1-2 pl agávového sirupu
Postup:
Předhřejeme troubu na 170°C, oriešky vysypeme na plech a pečieme asi 10 minut (tento krok můžeme vypustit, pokud máme ležkové oriešky bez šupiek).
Potom oriešky zabalíme do kuchynskej utierky a dobře pošúcháme, abychom se zbavili šupiek.
Oriešky dobře rozomelieme v kuchyňském robotu a potom přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme do hladka am práci.
Poznámka: Pokud ji uskladníme v nádobě, tak po vybratí z chladničky můžeme pohárik namočit na chvílku do misky s teplou vodou, protože bude troška ztuhnutá.
Dobrou chuť přeji!