Keramická mísa na chléb
Produkty
Design, který něco vydrží
Keramická mísa na chléb KitchenAid je vyrobena z vysoce kvalitní, titanem tvrzené keramiky, která odolá teplotám do 260 °C, oprýskání a popraskání. Vložit ji můžete i do mrazničky nebo mikrovlnné trouby. Hravě v ní tak zvládnete veškerý proces přípravy domácího chleba od hnětení až po uložení chleba.
S odhadem, že je těsto správně nakynuté, vám pomohou značky kynutí na vnitřní straně. Praktické víko pak při pečení zadrží páru uvnitř a vytvoří prostředí jako v parní peci. V míse o objemu 4,7 l připravíte až 680g bochník chleba, který bude perfektně propečený a vláčný.
Keramickou nádobu na chleba si zamilujete i pro elegantní design, který se hodí ke každému kuchyňskému robotu KitchenAid. Oceníte také jemně tvarované hrany a úchyty pro snadné uchopení a přenášení, a to i v kuchyňských rukavicích.
Nádobu na chléb můžete vložit do trouby předehřáté na teplotu až 260 °C.
Tipy na údržbu mísy na pečení chleba
Mísa je vyrobena z velmi odolného materiálu, nicméně byste neměli zapomínat na její správné používání a údržbu.
-
Než mísu odstavíte z kuchyňského robota, ujistěte se, že je vyplý a hlava robota nadzvednutá, aby nedošlo k jejímu případnému poškození.
-
Vyvarujte se náhlým teplotním změnám. Keramika by se mohla poškodit nebo se oslabila její soudržnost. Horkou nádobu proto před jejím uložením do lednice nechte nejdříve vychladnout.
-
Po použití vložte mísu do myčky nádobí dnem vzhůru nebo ji omyjte v horké vodě se saponátem.
-
Připečené těsto nejdříve odmočte v horké mýdlové vodě a poté mísu umyjte v myčce.
-
Před uskladněním mísu na chléb důkladně vysušte.
Přečtěte si další tipy pro přípravu domácího chleba a objevte široké možnosti využití keramické mísy při přípravě a servírování. V našem blogu vám zároveň poradíme, jak upéct chleba a jiné domácí pečivo.