VÁNOČNÍ ZÁZVOROVÉ PERNÍČKY
Vánoce se nám blíží a při pečení perníčků si doma vytvoříme tu správnou vánoční atmosféru. Vyzkoušejte recept přímo od mistrů cukrářů z USA.
Suroviny
Perník:
- 360 g polohrubé mouky
- 225 g masa
- 300 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL strouhaného muškátového oříšku
- 1 ČL mletého hřebíčku
- 1 ČL mleté skořice
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1/2 ČL soli
Poleva
- 225 g moučkového cukru
- 80 g bílků (asi ze 2 vajec)
- 1 lžička citronové šťávy
Postup
V kuchyňském robotu vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a sůl. Jakmile se ingredience spojí, přisypeme prosátou mouku, prášek do pečiva, koření a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto položíme na potravinářskou fólii, přeložíme tak, aby bylo těsto zakryté. Vyválíme na tloušťku cca 0,5 cm, zavineme do válečku a vložíme na 20 minut do ledničky. Z vyhlazeného těsta vykrájíme perníčky a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 10-12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Perníčky budou hotové, jakmile budou na povrchu suché, ale při tom zůstanou měkké na dotyk. Hotové perníčky nechejte chladnout na mřížce.
Mezi tím si připravíme polevu - vyšleháme bílky do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a postupně přisypáváme moučkový cukr, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Vychladlé perníčky ozdobíme podle své fantazie.
Dobrou chuť 🙂