VÁNOČNÍ ZÁZVOROVÉ PERNÍČKY

Vánoce Moučníky a dezerty
17 prosince 2020

Vánoce se nám blíží a při pečení perníčků si doma vytvoříme tu správnou vánoční atmosféru. Vyzkoušejte recept přímo od mistrů cukrářů z USA.

  

Suroviny

Perník:

  • 360 g polohrubé mouky
  • 225 g masa
  • 300 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL strouhaného muškátového oříšku
  • 1 ČL mletého hřebíčku
  • 1 ČL mleté ​​​​​​skořice
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 1/2 ČL soli
Poleva
  • 225 g moučkového cukru
  • 80 g bílků (asi ze 2 vajec)
  • 1 lžička citronové šťávy

Postup

V kuchyňském robotu vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a sůl. Jakmile se ingredience spojí, přisypeme prosátou mouku, prášek do pečiva, koření a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto položíme na potravinářskou fólii, přeložíme tak, aby bylo těsto zakryté. Vyválíme na tloušťku cca 0,5 cm, zavineme do válečku a vložíme na 20 minut do ledničky. Z vyhlazeného těsta vykrájíme perníčky a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 10-12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Perníčky budou hotové, jakmile budou na povrchu suché, ale při tom zůstanou měkké na dotyk. Hotové perníčky nechejte chladnout na mřížce.
Mezi tím si připravíme polevu - vyšleháme bílky do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a postupně přisypáváme moučkový cukr, dokud nedosáhneme požadované konzistence.  Vychladlé perníčky ozdobíme podle své fantazie.

 

   


Dobrou chuť 🙂

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít