PERNÍČKOVÉ SUŠENKY
Perníčkové sušenky s použitím razítka, jsou pro tento rok u nás "nej". Razítek je nepřeberné množství a je jen na Vás jaké si vyberete.
Sušenky jsou navíc nejen vzhledově krásné, ale také příjemně kořeněné a voňavé - dokonale vám tedy provoní byt tou správnou vánoční vůni.
Suroviny
- 350 g polohrubé mouky
- 80 - 150 g moučkového cukru (dle Vaší chuti)
- 130 g změklého másla
- 2 menší vejce
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce perníkového koření
Postup:
Všechny ingredience smíchejte v míse kuchyňského robota KitchenAid a pomocí plochého šlehače se silikonovou stěrkou vypracujte v hladké těsto.
To pak nechejte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici. Mezitím si připravte fólii, váleček, razítko, trochu hladké mouky a pečící plechy vystlané papírem na pečení.
Mezi dvě fólie vložte část těsta a vyválejte těsto na tloušťku 3-4 mm, zlehka pomoučněte povrch a pomocí razítka vykrajujte požadované tvary. Jakmile vykrojenými perníčky naplníte celý plech, vložte jej do ledničky asi na 15 min chladit (tím si zčásti zajistíte, že se vám vytlačí razítko v průběhu pečení neztratí). Během chlazení vykrajujte další sušenky.
Po vychlazení vložte plech do trouby vyhřáté na teplotu 150-160 stupňů, pečte přibližně 11-15 min. Sušenky nechejte vychladnout na mřížce a skladujte v plechové dóze.
Dobrou chuť! :-)
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.