VÁNOČNÍ ŠTOLA - POLÁRNÍ EXPRES
Suroviny
Těsto:
- 1200 g mouky
- 80 g droždí
- 400 ml mléka
- 600 g masa
- 1 bio citronová
- špetka soli
Na ovocnou směs:
- 600 g rozinek
- rumu
- 100 g loupaných mandlí
- 150 g kandovaného citronu
- 100 g kandovaného pomeranče
- 100 g cukru
Postup
Do ohřátého mléka dáme droždí a trošičku mouky. Mezitím na másle velmi pomalu osmažíme kandované ovoce. Nakonec postupně odpočívat. Všechny ingredienceTěsto opět zvolit pod utěrkou alespoň hodinuívat a kynout. Vytvarujeme štolu a pečeme zhruba hodinu v předehřáté troubě na 180 °C.Ještě teplou štolu mašlovačkou pomažeme rozpuštěným máslem a silně obalíme v moučkovém cukru.
Autor: Lenka Graden