SPIRALIZÉR
Obsah balení
Čepel na vykrojení jádřinců 12mm – vytváří stuhy / spirálové plátky o šířce 4 mm z čerstvého ovoce a zeleniny s malým nebo žádný jádřincem (např. brambory, řepa či cuketa).
Čepel na vykrojení jádřinců 23mm - vytváří stuhy / spirálové plátky o šířce 4 mm z čerstvého ovoce a zeleniny s větším jádřincem (např. jablka či hrušky).
Čepel na střední nudličky - vytváří nudličky o rozměrech 4 mm x 6 mm z cuket, batátů, brambor apod.
Čepel na tenké špagety - vytváří nudličky o rozměrech 4 mm x 4 mm z cuket, batátů, řepy apod.
Čepel na loupání slupky – čepel může být použita nezávisle (tedy pouze k loupání slupky – např. brambor) nebo v kombinaci s některou ze 4 čepelí na tvorbu nudliček či stuh.
Způsob použití a praktické příklady
Surovinu jednoduše seříznete na obou stranách, aby měla ploché konce a nasadíte na bodec.
Potraviny by měly mít průměr 3,8 - 9,5 cm a neměly by být delší než 14 cm. Tento krok také zajišťuje řádné umístění na bodec na ovoce a zeleninu.
Zvolíte čepel na nudličky nebo stuhy, případně přidáte také loupací čepel a pak už jen pozorujete jak příslušenství pracuje za vás.
Tradiční bramborové spirály s čepelí na vykrojení jádřinců 12mm (bez použití loupací čepele).
Netradiční verze známého šopského salátu s čepelí na vykrojení jádřinců 12mm.
Nudličky z ředkve Daikon pro použití do salátu (nudličky ředkve pokapejte sójovou omáčkou s kapkou saké, posypete černým a bílým sezamem) nebo ve verzi s chřestem a prosciutto.
Použita čepel na tenké špagety.
Velice populární jsou cuketové špagety na mnoho způsobů. Můžete je zprudka orestovat po dobu 30 sekund, nebo zlehka napařit v páře či zapéct ve vaflovači. Vznikne vám tak skutečně originální pokrm. Také milovníci cuketových koláčů naleznou pro spiralizér využití.
Použita čepel na tenké špagety.
Kromě přípravy zdravé snídaně vám spiralizér také pomůže s úhledným porcováním jablek do koláče či s výrobou křížal.
Použita čepel na vykrojení jádřinců 23mm.
Co na závěr?
Kompletování a obsluha je naprosto jednoduchá a zvládne ji každý. Jediné upozornění, které bychom uvedli je to, že příslušenství není určeno pro ovoce s velmi hrubou slupkou nebo měkké ovoce a zeleninu, např. citrusy a rajčata.
Údržba je taktéž snadná. Po použití čepel jednoduše opláchnete pod tekoucí horkou vodou, hlavní kovovou část (tělo) otřete vlhkým hadříkem a uložíte do boxu. Jednotlivé čepele lze mýt také v myčce na horní polici, ale to už ponecháme na každém z vás. Jak se říká "Kdo má své nože opravdu rád, do myčky je nikdy nedá", stejné je to také u krájecích čepelí spiralizéru. Časem jim totiž při mytí v myčce na nádobí může hrozit otupení.
Parametry
Rozměry výrobku: 7,4 × 31,4 × 14,7 cm (V x Š x H)
Rozměry balení: 24 × 36 × 9 cm (V x Š x H)
Hmotnost výrobku: 1 kg
Hmotnost balení: 1,6 kg
Recepty s použitím spiralizéru naleznete na našem blogu.