TATARÁK Z ČERVENÉ ŘEPY

Předkrmy a chuťovky
18 dubna 2022

Skvělou zdravou variantou oblíbeného hovězího tataráku je ten z červené řepy. Díky bohatým mononenasyceným tukům, které hrají důležitou roli v ochraně před kardiovaskulárními chorobami a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Zároveň doplníte také mnoho vitamínu C a vlákniny.  

         

Suroviny

  • 400 g vařené červené řepy
  • 125 g čerstvého kozího sýra
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce lískových ořechů bez slupky
  • 2 hrsti řeřichy


Marináda

  • 4 lžíce olivové olej
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička medu
  • 1 stroužek česneku drcený
  • 1 lžíce nadrobno nasekaného tymiánu
  • 1 lžíce nadrobno nasekané majoránky
  • sůl
  • mletý černý pepř
     

Postup

Červenou řepu nastrouháme najemno nebo posekáme ve food processoruV misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Přidáme červenou řepu, promícháme a necháme 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Kozí sýr a zakysanou smetanu umixujeme dohladka. Podle chuti okořeníme. Na suché pánvi opražíme lískové ořechy a poté je nahrubo nasekáme.
Tatarák urovnáme na talíř, lžící přidáme smetanu z kozího sýra a dozdobíme opečenými lískovými oříšky a řeřichou. Jako přílohu můžeme podávat s topinkou potřenou česnekem nebo opečeným toustem.

Dobrou chuť! 🙂
 
Přístroje použité v receptu:

KitchenAid mixér 5KSB4026: https://www.magnumhome.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb4026emh-mlecna 

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít