SLANÉ TVAROHOVÉ TYČINKY
Občas se stane, že se ohlásí návštěva a máte jen pár hodin na to, abyste vytvořili něco k vínu nebo ke kávě. Pokud máte doma kostku tvarohu, můžete zkusit tyto jednoduché tyčinky nebo hvězdičky či jiné tvary. Těsto je jednoduché, pěkně lístkuje a jde použít na slano (v tom případě těsto osolíte) i na sladko.
Ingredience
- 250 g tvarohu
- 250 g změklého másla
- 250 g hladké mouky
- kmín, mák, sůl
- 1 vejce na potření
Všechny suroviny zpracujte v kuchyňském robotu KitchenAid plochým šlehačem na nejnižší rychlost, dokud vám nevznikne hladké těsto.
Na pomoučněné pracovní desce rozválejte 3 mm placku, ze které vykrajujte tvary nebo tyčinky. Tvary rozložte na nepřilnavý pečící plech a potřete rozšlehaným vajíčkem. Troubu rozehřejte na 190-200°C a pečte do zlatohněda. Pokud raději zvolíte variantu tyčinek, postup je úplně stejný. Těsto vykrajujte rádýlkem, potřete vajíčkem a posypejte solí a kmínem.
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.