PODMÁSLOVÝ WRAP
Chcete na svačinu něco výjimečného? Svačinový wrap vám padne přímo do ruky.
Na 10 půlek wrapu si připravíme
- 250 ml podmáslí
- 2 střední vejce
- 20 g cukru
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- mořská sůl a pepř
- olej na smažení
- 100 g sušeného cizrny
- 420 ml vody
- 1 lžička kmínu
- špetka práškové papriky
- 70 g tahini pasty
- 1 stroužek česneku prolisovaný
- 30–40 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 40 ml olivového oleje
- 250 g okurky
- 1/2 špičatého pepře
- 1 červené chilli s odstraněnými semínky
- 50 g fazolových klíčků nebo řeřichy
- mletá paprika
Připravíme těsto: Do nádoby mixéru dáme podmáslí, vejce a cukr a důkladně vše promícháme při nastavení rychlosti 1–3. Přidáme mouku, sodu, větší špetku mořské soli a na krátkou dobu promícháme při rychlosti 1, kterou postupně zvýšíme až na 5. Hotové těsto přelejeme do misky a necháme 20 minut odpočívat. Poté na vymaštěné pánvi usmažíme z těsta 5 palačinek, které dáme vychladnout.
Cizrnový krém: Cizrnu vložíme do mixéru a rozemleme najemno při nastavení rychlosti 1–2. Vodu, kmín, práškovou papriku, mořskou sůl a pepř přivedeme k varu na pánvi. Do tekutiny intenzivně zašleháme cizrnovou mouku a za stálého míchání směs vaříme 3–4 minuty. V misce smícháme tahini, česnek a citronovou šťávu, promícháme a poté vmícháme olivový olej. Dochutíme mořskou solí, pepřem a nakonec přidáme cizrnovou směs. Vše důkladně promícháme.
Tipy a rady k receptu
- Cizrnový krém lze nahradit humusem nebo avokádovým guacamole.
- Pro zastánce masité stravy podáváme s opečeným masem a zeleninou.