V období 20. 12. 2024 - 1. 1. 2025 máme zavřeno. Budeme se na Vás těšit od 2. 1. 2025. Děkujeme Vám za pochopení.

ITALSKÉ SUŠENKY SE SUŠENÝMI RAJČATY A OLIVAMI

Předkrmy a chuťovky
20 února 2023

Nevím, jak to máte vy, ale mně se už moc stýská po sluníčku, prázdninách a dovolené... A  když se řekne dovolená, vybaví se mi dovolená v Itálii.

Proto, když jsem uviděla recept na tyto sušenky, chtěla jsem si ty chvíle alespoň na pár okamžiků vrátit,
Pokud máte rádi černé olivy a sušená rajčata, rozhodně tyto sušenky vyzkoušejte, budou se skvěle hodit na posezení s přáteli u vína.

 

 SONY DSC

 

Suroviny (cca 20 kousků)

  • 60 g nakládaných sušených rajčat 
  • 60 g černých oliv (vypeckovaných)
  • 60 g piniových oříšků
  • 200g hladké mouky
  • 80g másla
  • 150-200 g mascarpone
  • 1 vejce
  • lžička prášku do pečiva 
  • mořská sůl, pepř a provensálské bylinky

 

Postup

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte mouku s práškem do pečiva, změklé máslo nakrájené na menší kostičky, mascarpone, vejce a špetku provensálských bylinek, osolte a opepřete. Na kuchyňském robotu nastavte rychlost 1 a pomocí stromečkové metly nechejte vypracovat těsto. Do těsta pak již ručně pomocí stěrky vmíchejte piniové oříšky, sušená rajčata nakrájená na malé kousky a vypeckované černé olivy nakrájené na čtvrtiny. Oddělujte asi 15 g kousky těsta, ze kterých tvarujte kuličky, a následně rozložte na plech s pečicím papírem. (Pokud máte pečící plech od KitchenAid s nepřilnavým povrchem, papír používat nemusíte). Pečte asi 15 minut na 180 stupňů a poté asi 8 -10 min na 200 stupňů, dokud nebudou sušenky upečené krásně dozlatova. Po upečení přeneste na mřížku a nechte pomalu vychladnout.

 

SONY DSC


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 


 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít