ITALSKÉ SUŠENKY SE SUŠENÝMI RAJČATY A OLIVAMI
Nevím, jak to máte vy, ale mně se už moc stýská po sluníčku, prázdninách a dovolené... A když se řekne dovolená, vybaví se mi dovolená v Itálii.
Proto, když jsem uviděla recept na tyto sušenky, chtěla jsem si ty chvíle alespoň na pár okamžiků vrátit,
Pokud máte rádi černé olivy a sušená rajčata, rozhodně tyto sušenky vyzkoušejte, budou se skvěle hodit na posezení s přáteli u vína.
Suroviny (cca 20 kousků)
- 60 g nakládaných sušených rajčat
- 60 g černých oliv (vypeckovaných)
- 60 g piniových oříšků
- 200g hladké mouky
- 80g másla
- 150-200 g mascarpone
- 1 vejce
- lžička prášku do pečiva
- mořská sůl, pepř a provensálské bylinky
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte mouku s práškem do pečiva, změklé máslo nakrájené na menší kostičky, mascarpone, vejce a špetku provensálských bylinek, osolte a opepřete. Na kuchyňském robotu nastavte rychlost 1 a pomocí stromečkové metly nechejte vypracovat těsto. Do těsta pak již ručně pomocí stěrky vmíchejte piniové oříšky, sušená rajčata nakrájená na malé kousky a vypeckované černé olivy nakrájené na čtvrtiny. Oddělujte asi 15 g kousky těsta, ze kterých tvarujte kuličky, a následně rozložte na plech s pečicím papírem. (Pokud máte pečící plech od KitchenAid s nepřilnavým povrchem, papír používat nemusíte). Pečte asi 15 minut na 180 stupňů a poté asi 8 -10 min na 200 stupňů, dokud nebudou sušenky upečené krásně dozlatova. Po upečení přeneste na mřížku a nechte pomalu vychladnout.
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.