DOMÁCÍ KOKOSOVÉ MLÉKO

Jíme zdravě
05 srpna 2016

Ti z vás, kteří se snaží nahradit klasické mléko mléky rostlinnými, mi určitě dají zapravdu, že to není žádná extra levná záležitost. Prošla jsem si testováním všech druhů od sójového až po mandlové a osobně mi nejvíc "sedlo" právě kokosové mléko.

Jak už to bývá, právě mnou finálně zvolené kokosové se shání nejhůře, je poměrně dost drahé a k tomu navíc obsahuje složky, které v mléku mít opravdu nemusím... Proto jsem dnes udělala takový malý pokus a zkusila si kokosové mléko vyrobit doma, vlastními silami. Respektive společnými silami - největší podíl na tom měl můj mixér, jak jinak :-) To, že k tomu potřebujete dobrý mixér, totiž opravdu nebudu zastírat. Já si v posledních dnech užívám svůj nový mixér KitchenAid Artisan v mandlovém odstínu, který jsem dostala od mých nejmilejších k narozeninám:-)

Napoprvé jsem zkusila menší množství, ale příště už pojedu "naplno". Mléko je vynikající a hlavně, není slazené, jako jeho kamarádi z obchodu.
 

SONY DSC 

 



Ingredience:

1 šálek mletého kokosu
2 šálky vody



Postup:


Suroviny jsou jednoduché, stejně tak dodržení základního poměru: Na 1 šálek mletého kokosu budete potřebovat přibližně 2 šálky vody.

 

SONY DSC
 

SONY DSC
 

Obě ingredience společně mixujte ve stolním mixéru KitchenAid asi 1-2 minuty, až se začne objevovat na stěnách mixéru povlak podobný smetaně.
 

SONY DSC
 

Ještě chvíli mixujte a poté sceďte, nejdřív přes cedník (zbytkový kokos zachycený v cedníku ještě pořádně vymačkejte).
 

SONY DSC
 

Poté můžete zcedit také přes gázu, aby bylo mléko zcela hladké a bez kousků.
 

 


Zbytkovou kokosovou drť nechejte vyschnout a použijte případně při pečení.

Dobrou chuť :-)
 


 Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít