VÁNOČNÍ ZASNĚŽENÁ CHALOUPKA
Krásný den, ráda bych Vám napsala recept na vánoční zasněženou chaloupku tak trochu jinak.
Je to taková plněná střecha, která nadělá parádu, dětem radost a pustit se do ní můžete třeba hned. :-)

Suroviny
KorpusNa krém
- 4 vejce
- 120 g cukr moučka
- 50 ml rozpuštěného másla
- 50 ml mléka
- 180 g polohrubá mouka
- půl prášku do pečiva
- špetka soli
- 300 g kysané smetany
- 250 ml smetany ke šlehání 33%
- 1 ks pudink bez vaření Dr. Oetker Olé kokosový
- 2 lžíce rumu
K naplnění
1 celá skořice jako komínek k chaloupce
2 velké banány
džem na vymazání
kokos na obsypání
Postup
Nejprve upečeme korpus ve formě na chlebíček. Moje má rozměr 30 x 8 cm. Formu si vyložím pečícím papírem. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přimícháme máslo a mléko. Ručně vmícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
Pečeme na 170°C asi 30 minut. Špejlí v průběhu pečení zkoušíme, zda je korpus upečený i uprostřed. Připravíme si krém: obě smetany, pudink a rum vyšleháme do hladka, krém je díky pudinku rychle hotový.
Upečený korpus rozkrojíme. Do spodní části korpusu si do středu propíchneme špejli. Ta nás bude brzdit při krájení trojúhelníku střechy.
Zleva i zprava prokrojíme na střed špejle trojúhelník (to bude naše stříška), vykrojíme a vyndáme bokem. Vnitřní části pomažeme džemem. Do středu natřeme trošku krému a vtlačíme banány, zamažeme zbylým krémem. Trošku krému si nechám stranou na konečné omazání chaloupky.
Postavíme střechu a chaloupku celou omažeme krémem, obsypeme kokosem a dáme vychladit. Před podáváním zastrčíme komínek - skořici a můžeme podávat.
Je opravdu výborná, lehká a k zimním dnům jako stvořená.
Výbornou chuť a krásný den S pozdravem Monika
Autorka receptu: Monika Hodanová https://www.facebook.com/vikulda