VÁNOČNÍ CHLEBÍČEK

Vánoce Moučníky a dezerty
19 prosince 2016


Den před Štědrým dnem peču tradiční vánočku, abychom si mohli ráno dopřát královskou snídani. Letos jsem se ale rozhodla upéct ještě vánoční chlebíček plný oříšků a sušeného ovoce. Nejlépe chutná, když ho necháte alespoň pár dnů odležet, aby stačil nasáknout všechny chutě. 
 

img_95371
 

Suroviny

 
  • 300 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce medu1
  • lžička kypřícího prášku
  • borůvková marmeláda na potření
  • rum
  • 200 g směsi nasekaných lískových oříšků, sušených meruněk a švestek


Postup
 

 Mouku nasypejte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid. ...přidejte med, vejce, kypřící prášek a pomocí plochého šlehače vypracujte těsto. Hotové těsto rozválejte na tenkou placku a po všech stranách ji seřízněte do tvaru obdélníku. Těsto potřete marmeládou, pokapejte rumem a posypte oříšky se sušeným ovocem. Těsto stočte jako štrúdl a přesuňte jej na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů cca 15-20 minut. 
 

 

img_95321

 

img_95571
 

Dobrou chuť :-)


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít