VÁNOČNÍ CHLEBÍČEK
Den před Štědrým dnem peču tradiční vánočku, abychom si mohli ráno dopřát královskou snídani. Letos jsem se ale rozhodla upéct ještě vánoční chlebíček plný oříšků a sušeného ovoce. Nejlépe chutná, když ho necháte alespoň pár dnů odležet, aby stačil nasáknout všechny chutě.
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 3 vejce
- 3 lžíce medu1
- lžička kypřícího prášku
- borůvková marmeláda na potření
- rum
- 200 g směsi nasekaných lískových oříšků, sušených meruněk a švestek
Postup
Mouku nasypejte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid. ...přidejte med, vejce, kypřící prášek a pomocí plochého šlehače vypracujte těsto. Hotové těsto rozválejte na tenkou placku a po všech stranách ji seřízněte do tvaru obdélníku. Těsto potřete marmeládou, pokapejte rumem a posypte oříšky se sušeným ovocem. Těsto stočte jako štrúdl a přesuňte jej na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů cca 15-20 minut.
Dobrou chuť :-)
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.