VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Vánoce Moučníky a dezerty
04 prosince 2017

Je spousta receptů na vanilkové rohlíčky, které se tradují po generace. Ten můj je od mé prababičky a je zvláštní tím, že v něm není vejce. Jen máslo, cukr, mouka a vlašské ořechy. Jsou voňavé, křehké a rozplývají se na  jazyku...
 

SONY DSC

 

Suroviny
  • 360 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 100 g vlašských ořechů



      Postup
 

Máslo nechejte povolit při pokojové teplotě a předem si nasekejte na jemno ořechy - já používám k tomuto účelu sekáček KitchenAid a je to opravdu za pár sekund :-)  Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte obě mouky, cukr, povolené máslo a ořechy.
Stromečkovou metlou na nejnižší stupeň vytvořte drobenku, kterou pak dopracujte rukama. Já jsem začala používat robot i na tyto vyloženě "ruční" těsta, nechám ho udělat drobenku a tu pak už jen jednoduše zpracuji. Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte odpočinout v lednici. Druhý den zapněte troubu na 160 stupňů a nechejte těsto povolit při pokojové teplotě. Z části těsta ručně zpracujte a následně vyválejte váleček, který nakrájejte na stejně velké, asi 8 g kousky. Z těch pak tvořte rohlíčky, které postupně rozložte na plech s pečícím papírem. Postupujte po částech, až spotřebujete všechno těsto. Pečte na 180 stupňů asi 12 min. a hlídejte, kdy rohlíčky začnou vonět a budou mít růžové konce. Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru, do kterého jste přidali vanilku (nebo vanilkový cukr).



 





Dobrou chuť! 


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít