TVAROŽNÍK

Polévky
14 března 2017

Sluníčko už láká svými paprsky ven a já se hned po návratu z procházky rozhodla vyzkoušet recept od kamarádky, který se mi moc líbil hlavně proto, že je přece jen trochu zdravější než klasické moučníky.

Pokud máte rádi tvaroh, doporučuji zkusit, protože je moc dobrý... :-)
 

  


Ingredience: 

Tvarohové těsto:

5 vajec
250 g třtinového cukru
100 g změklého másla 
1 kg tvarohu ve vaničkách 
trošku rumu a vanilkové esence
citronová kůra
75 g hrubé mouky1 sáček kypříc
ího prášku

 

Drobenka:

75 g celozrnné špaldové mouky
75 ovesných vloček75 g třtinového cukru
75 g povoleného másla
špetka soli

máslo a hrubá mouka na vymazání plechu

 

Postup: 

Troubu si předehřejte na teplotu 180 stupňů a přichystejte si plech s vyšším okrajem, který vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

 

SONY DSC
 

Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypte třtinový cukr a přidejte vejce.
 


 

Šlehejte, dokud se nezačne tvořit pěna, postupně přidávejte také ostatní suroviny a pozvolna zpracujte.
Hotové těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pomocí stěrky zarovnejte.
 

 SONY DSC
 

Do druhé mísy nasypte suroviny pro přípravu drobenky a pomocí plochého šlehače zpracujte v drobenku.
 

SONY DSC

Tou pak posypejte povrch koláče, vložte do trouby a pečte 45 min., až začnou okraje hnědnout.
 

SONY DSC

 


Koláč nechejte před konzumací zcela vychladnout... 
 

 

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 


 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít