TISKOVÁ KONFERENCE V BRATISLAVĚ
Dne 25.5.2017 jsme v prostorách Chefparade v Bratislavě uspořádali tiskovou konferenci značky KitchenAid na téma "Grilování a inspirace na léto". V rámci programu jsme měli tu čest představit některé z novinek značky KitchenAid uvedené v předešlém roce, předvést návštěvníkům, co vše umí a v neposlední řadě „oprášit“ notoricky známé benefity stávajících přístrojů, které jsme zapřáhli do pracovního procesu a ve spolupráci s Markem Pavalou přinesli všem zúčastněným několik tipů na přípravu masa - jednoduše a se zaručenými výsledky.
Hlavními aktéry byly novinky KitchenAid:
Mixér Power Plus o výkonu 3,5 HP
...a Varný robot KitchenAid, který pouhým stisknutím tlačítka vaří, smaží, napařuje, seká, drtí a emulguje :-)
Ze všeho nejdříve začala příprava celerového pyré pomocí Varného robotu KitchenAid,, které Marek plánoval servírovat k masu.
Celer nakrájel pomocí profesionálního kuchařského nože KitchenAid na menší kousky, vložil do Varného robotu KitchenAid společně s mlékem a kořením a nechal přístroj vykonávat svou práci.
Varný robot KitchenAid nepotřebuje žádnou asistenci, a tak se v mezičase mohl Marek věnovat své oblíbené činnosti - přípravě masa na steak.
Opravdu chutný a kvalitní steak je závislý na tom, jaký druh a typ masa zvolíte - jak přesně vybírat a na co si dát pozor, v průběhu příprav ochotně vysvětloval Marek Pavala.
"Kromě kvalitního masa musíte mít také kvalitní pánev", pokračoval ve vysvětlování Marek, a podělil se o své dojmy z litinové pánve KitchenAid, kterou pro přípravu steaků používá nejraději.
Po "uležení" steaku (po tepelné přípravě je potřeba nechat steak tzv. chvíli dojít) stačilo maso úhledně nakrájet pomocí profesionálních nožů KitchenAid a mohlo se rovnou servírovat.
S přípravou ostatních ingrediencí a přílohy Markovi totiž pomohli spolehliví pracanti KitchenAid z řady Artisan :-)
Varný robot vytvořil nadýchané celerové pyré, a mixér Power Plus vynikající dip z čerstvých bylinek.
Pro přípravu bylinkového dipu stačilo do mísy mixéru Power Plus vměstnat bylinky...
...zalít trochou panenského oleje, přidat pár "tajných přísad", zmáčkout knoflík...
...a za několik sekund bylo hotovo :-)
Hovězí steak s celerovým pyré a bylinkovým dipem podle Marka Pavaly :-)
Po chutném hlavním jídle následovala malá alchymie v podání Bloggerky Terky a mixéru Power Plus, který za pouhou minutu vytvořil vynikající arašídové máslo s himálajskou solí, které mohli účastníci ochutnat namazané na čerstvém kváskovém chlebu s dýňovými semínky :-)
Výroba arašídového másla zabrala pouhou minutu, a k samotné výrobě stačily pouze dvě ingredience. Pražené nesolené arašídy v BIO kvalitě a himálajská sůl :-) Pro dosažení tekutější konzistence můžete (ale nemusíte) přidat trochu oleje (například s vlašských ořechů či sezamový nebo lněný).
Pak už stačí pouze stisknout knoflík (program drcení), a v průběhu mixování pomocí pěchovadla čas od času sesunout ulpělé zbytky oříšků ze stěn zpět do víru sekacích nožů.
Po pouhých pár sekundách začne vznikat krémová textura, kterou mixér díky výkonu 3,5 HP (24.000 ot./min.) vyšlehá do dokonale hladkého krému.
Kromě konzumace arašídového másla na slaný způsob, mohli návštěvníci ochutnat také sladkou variantu využití másla, a to v podobě domácí RAW proteinové tyčinky.
Přípravy se opět ujmula Bloggerka Terka a kromě mixéru Power Plus a přizvala k procesu příprav také novinku:KitchenAid kuchyňský robot MINI o objemu 3,3 l.
Mixér ochotně připravil druhou várku arašídového másla, kterou posléze kuchyňský robot MINI smíchal s datlovou pastou, rýžovým proteinem a lucumou do kompaktní pružné hmoty.
Výslednou hmotu pak již stačilo natlačit do nepřilavé formy KitchenAid a nechat chvíli ztuhnout v lednici. Uleželá hmota se pak nakrájela na rovnoměrné kousky, a mohlo se ochutnávat :-)
Takto připravené tyčinky Terka doporučila jako ideální svačinku na celodenní výlety, pro okamžité doplnění energie a živin :-) Stačí zabalit do kousku pečícího papíru a uložit do sáčku, nebo rovnou naskládat do svačinového boxu.
Po doplnění potřebné energie byl pro účastníky nachystán zlatý hřeb, a to v podobě "testu kuchyňských nožů KitchenAid" v podání Marka Pavaly.
Podle jeho slov se totiž správně naostřený a kvalitní nůž pozná podle toho, že na jedno jediné máchnutí prořízne plnou PET láhev s vodou, a to zcela čistým řezem.
Příprava na "pokus". Marek ze všeho nejdříve odstranil etiketu z láhve.
Poté dobrovolnici z řad účastníků vysvětlil, jak má pokus probíhat, a aby dokázal, že test opravdu funguje a nejedná se pouze o trik, nechal celý pokus vykonat zmíněnou náhodnou dobrovolnici bez jakéhokoli zásahu.
Po malém váhání a trénování techniky došlo na samotný řez...
...který se povedl na první dobrou :-)
Marek tak všem přítomným potvrdil kvalitu profesionálních nožů KitchenAid, a od publika si vysloužil pořádnou dávku aplausu :-)
Všem návštěvníkům děkujeme za účast, podporu a milé reakce, a budeme se těšit zase brzy na viděnou 🙂