ŠPALDOVÉ VÁNOČNÍ PERNÍČKY

Vánoce Jíme zdravě
06 prosince 2016

Receptů na perníčky je samozřejmě velká spousta a každý má ten svůj nej… Já jsem na svůj „nej“ přišla vlastně úplnou náhodou, když jsem zaměnila klasickou hladkou mouku za mouku špaldovou…a i dcera tehdy prohlásila, že jsou to ty nejlepší perníčky, co jsme kdy měli. :-) Množství je přibližně na dva plechy perníčků, ale můžete násobit dle potřeby.

 

SONY DSC

 

Suroviny
 
  • 250 g špaldové mouky 
  • 90 g cukru moučka
  • 60 g másla
  • 60 g medu
  • 1 velké nebo dvě menší vejce
  • ½ lžičky sody
  • ¼ sáčku prášku do pečiva
  • perníkové koření
  • kakao (nemusí být, dávám trošku kvůli barvě)
   

Postup

 Suroviny nejprve nechejte ohřát na pokojovou teplotu. Poté je všechny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid, nasaďte stromečkovou metlu a nechejte vypracovat hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte odpočívat v lednici, ideálně do druhého dne. Druhý den rozehřejte troubu na 160-170 stupňů. Těsto nechejte trochu povolit a na pomoučněné pracovní ploše vyválejte placku o šířce 4mm. Vykrajujte tvary, které pak přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Pečte asi 12-15 minut, až jsou perníčky zlatavé a začnou vonět. :-)

 

SONY DSC
 

 
SONY DSC

 


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít