ŠPALDOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ
Minulý rok jsem na Vánoce připravovala bezlepkové linecké hvězdičky z kokosové mouky. Tento rok jsem se rozhodla upéct klasické linecké cukroví, ale místo bílé mouky jsem použila špaldovou. Linecké má díky špaldové mouce a přidanému kokosovému sirupu tmavou barvu, ale nebojte se, chutná stejně dobře.
Suroviny
(na 2 plechy)
- 250 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
- 100 g kokosového oleje
- 55 g kokosového sirupu
- 1 žloutek
- marmeláda (použila jsem fíkovou marmeládu bez cukru)
Postup
Z mouky, žloutku, kokosového oleje a kokosového sirupu zpracujeme pomocí robota KitchenAid těsto. Hotové těsto vyválíme a pomocí vykrajovátek vykrojíme požadované tvary. Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 165 stupňů dozlatova. Upečené linecké slepujeme marmeládou a necháme ho v chladu uležet.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.