SLANÁ PAŽITKOVÁ BUCHTA

Předkrmy a chuťovky
12 dubna 2018

Máte sladkostí už dost a rádi byste slanou variantu buchty?
Mám pro vás tip nejen na velikonoční pohoštění, ale tuto slanou buchtu si můžete upéct kdykoliv v roce, neboť  pažitka se dá vypěstovat i v květináči u vás doma. 

 

pažitková buchta


Suroviny

  • 350g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička maďarské papriky
  • 2 vejce (žloutky zvlášť a z bílku utvořit sníh)
  • 250ml podmáslí/kefíru
  • 175 ml mléka
  • 100g strouhaného sýra
  • 125 ml oleje
  • pažitka
 

Postup

Do mísy vmícháme hladkou mouku, sůl, papriku, mléko, olej, pažitku, žloutky a mléko. Z bílků vyšleháme ručním mixérem tuhý sníh a přidáme do připravené směsi.

Plech nebo formu vysteleme pečícím papírem, nalejeme připravené těsto. Pečeme na 170 stupňů – 30 min.
 

29573119_1665324123561031_5272151324010551540_n

 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny. 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít