SLANÁ PAŽITKOVÁ BUCHTA
Předkrmy a chuťovky
12 dubna 2018
Máte sladkostí už dost a rádi byste slanou variantu buchty?
Mám pro vás tip nejen na velikonoční pohoštění, ale tuto slanou buchtu si můžete upéct kdykoliv v roce, neboť pažitka se dá vypěstovat i v květináči u vás doma.
Suroviny
- 350g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička maďarské papriky
- 2 vejce (žloutky zvlášť a z bílku utvořit sníh)
- 250ml podmáslí/kefíru
- 175 ml mléka
- 100g strouhaného sýra
- 125 ml oleje
- pažitka
Postup
Do mísy vmícháme hladkou mouku, sůl, papriku, mléko, olej, pažitku, žloutky a mléko. Z bílků vyšleháme ručním mixérem tuhý sníh a přidáme do připravené směsi.
Plech nebo formu vysteleme pečícím papírem, nalejeme připravené těsto. Pečeme na 170 stupňů – 30 min.
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny.