PIŇA COLADA
Žádná pořádná oslava se neobejde bez dobrého jídla a pití. Pokud ji ještě podpoříte sluncem a exotikou chutnajícím drinkem, pak bude mít ten správný šmrnc. Jeho příprava není složitá, dá se zvládnout za pár okamžiků a návštěva jistě ocení jeho lahodnou krémovou chuť.
Ingredience (3-4 porce)
- 1 ananas (1 kg)
- 200 ml bílého rumu
- 200 ml kokosové smetany
- šťáva z 1 citronu plus 1 lžíce navíc
- 50 g strouhaného kokosu
Odřízněte vršek a spodek ananasu. Pomocí velkého nože oloupejte kůru ananasu. Špičkou škrabky na zeleninu odstraňte „očka“ a poté ananas ve středu podélně rozkrojte na čtvrtky. Dřevnatý střed vyhoďte. Dužinu nakrájejte na kousky.
Ananas odšťavněte pomocí kuchyňského robota a šnekového odšťavňovače s jemným sítem. Přidejte kokosovou smetanu a citronovou šťávu. Promíchejte.
Lžíci citronové šťávy nalijte do podšálku. Strouhaný kokos dejte na malý talířek. Okraj sklenic namočte do citronové šťávy a poté obalte kokosem. Opatrně nalijte nápoj do sklenic tak, abyste nepoškodili ozdobený okraj, a ihned podávejte.