OŘECHOVO - OVESNÉ KULIČKY
Ráda tvořím a zkouším novinky, a kdo mě zná, ví, že málokdy připravují pokrmy podle stejných receptů. Tyto kuličky jsou ale neodolatelné, proto je připravujeme k různým příležitostem.
Suroviny
- 250 g hrozinek namočených přes noc (například v třešňovém likéru nebo bílé rumu)
- 150 ml mletých ořechů (mandle nebo lískové oříšky)
- 150 ml ovesných vloček (pro zdravější verzi) a nebo karamelové sušenky, piškoty
- 1 vrchovatá lžíce mletého kokosu
- 1 lžíce kvalitního kakaa
- 1 lžička jemně mleté čokolády
- 50 g rozpuštěného másla (případně kokosový olej)
Postup
V sekáčku KitchenAid nasekejte na jemno hrozinky, ořechy a ovesné vločky a vše zpracujte v jednotnou hmotu. Výborně chutná také varianta se sušenkami Lotus, kterými můžete nahradit ovesné vločky, pokud nemáte rádi.
Pokud je hmota moc hustá nebo netvárná přidejte likér či vodu, pokud je naopak řídká, přidejte trochu mletých ořechů nebo vloček. Z takto připravené hmoty pak tvarujte kuličky, které následně obalte v kokosu, oříšcích nebo kakau. Nechte odpočívat v chladu a pokud vydržíte, tak ochutnávejte až po jednodenním odležení v ledničce.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „ FoodBodyLife “
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, dílny vaření/tvoření