OŘECHOVÉ TYČINKY S BÍLKOVOU POLEVOU

Vánoce Moučníky a dezerty
02 prosince 2018

Když jsem před pár dny listovala recepty ve svém kuchařském sešitě, najednou mi padl zrak na úplně zapomenutý recept, který mě okamžitě vrátil o několik roků zpátky, kdy jsme o vánocích u babičky toto cukroví tajně brali z komory…

...a o téhle nostalgii vlastně celé Vánoce jsou a proto je mám tak ráda!

 


 

 

Suroviny
  • 200 g mletých jader vlašských ořechů
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 bílek
Poleva
  • 1 bílek z menšího vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • Šťáva z ½ citronu



        Postup

Jádra vlašských ořechů nasekejte pomocí sekáčku nebo food procesoru KitchenAid na jemno. 
V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte namleté ořechy, cukr a bílek, a vypracujte v kompaktní hmotu. Pracovní plochu si lehce posypejte moučkovým cukrem a vyválejte placku o šířce asi 3 mm. Mezitím si zapněte troubu na 180°C. V kuchyňském robotu  pomocí balónové metly vyšlehejte bílek s cukrem a citronovou šťávou do tuha - až se tvoří špičky. Výslednou hmotu natřete na připravenou ořechovou placku. Nakrájejte na tyčinky o velikosti 1-2 cm x 7 cm a opatrně přeneste na plech pokrytý pečícím papírem. Pečte 8 minut na 180°C a potom sušte asi 45 min. na 80°C.

 

SONY DSC

Hotovo a dobrou chuť!

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.
 

 



 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít