LIBANONSKÝ workshop
Dne 28.5.2018 se konal v Prachaticích „LIBANONSKÝ workshop“.
Workshopem provázel:
Martin Patras (profík přes mezinárodní kuchyni) Lucka Jahelková (poradce, kouč, lektor, foodbloger) Zuzka Barborková (profík přes vše sladké)
Libanonská kuchyně není vůbec pálivá, a proto si na ni kdokoliv rychle zvykne.
Koření ale patří k výrazným doplňkům arabských pokrmů, zejména tymián, koriandr, římský kmín, šafrán,
sumak a sezam. Převažují zde vegetariánské pokrmy.
My si na libanonském workshopu představili mnoho rozličných pokrmů a seznámili se i s typickým kořením.
UČILI JSME SE VAŘIT:
HUMMUS
BABA GANOUCH
TABOULEH
FALAFEL
JÁTRA NA GRENADINĚ
PITA CHLÉB
KUSKUS SALÁT
Vše co jsme vytvořili jsme si nachystali do krabiček domů.
Domů si také každý odnesl dárečky s danou tématikou workshopu + letní dárečky pro tvoření: - zeleninu typickou pro libanonskou kuchyni připravenou Fresherii Netolice - sezam - knihu Nanuky + tvořítka na nanuky - časopis Dobroty - letní číslo - dezerty - letní muffínky, baklavu
Workshop byl podpořen:
KitchenAid www.kitchenaid.cz
FOOD.BODY.LIFE – poradna nového životního stylu Prachatice
Luboš Vymazal – KitchenAid, Vyškov (www.kitchenaid.cz)
Krebul o.p.s. www.krebul.cz Fresheria Netolice
VŠEM děkuji za přítomnost, za úžasnou atmosféru, za pomoc při úklidu a těším se na příště