KRÚPOVÝ ŠALÁT
Chutným šalátom nikdy nic nepokazíte. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si recept vychádzajúci z arabského šalátu Fattoush. Na prípravu je nenáročný a chuť Vás príjemne prekvapí.
Suroviny
- 40g špaldových krúp
- 3 krajce chleba nakrájené na plátky
- olivový olej na potření chleba
- 8 cherry paradajok (nebo 4 středně velké klasické klasické)
- 1 uhorka – hadovka
- 1/2 malej červené cibule nakrájené na tenké plátky
- hrsť koriandru
- 1 a 1/2 zásobník lístkov mäty (ja soma marockú)
- 1 hrsť lístkov petržlenu
- 70ml olivového oleja
- 1 lyžica použila z citróna
- 1 lyžica jablkového octa
- 1 strúžik cesnaku (väčší nebo 2 menší)
- soľ, korenie
Postup
Trúbu si předehřejte na 190°C. Uvarte si podľa návodu krúpy. Ideální je variť ich cca 20min, nebudou ani tvrdé ani velmi měkké – rozvařené. Ale záleží na vašich preferencích.
Po uvarení ich sceďte, prepláchnite vodou a nechajte na sitku odkvapkať a preschnúť. Plátky chleba potřete olivovým olejem a položte na plech. Dejte do trouby, pečte 10min, otočte a znova potrite a dopekejte dalších 10min. Chlebíky by mali byť tvrdé a suché. Po upečení ich naposledy a nalámte na malé kúsky. Paradajky a uhorky pokrájejte na menší kúsky, spolu s pokrájenou cibuľou dajte do hlbokej větší misy. Přidejte nasekané bylinky, nakrájený chleba a usušené krúpy. Nakonec si připravte dresink – z oleje, ocot, citrónovú šťavu, sůl, koření a přetlačený cesnak. Pred podávaním polejte dressingom šalát a nechajte 5 min postáť, aby ste sa spojili. Ak chcete, aby bol chlieb mäkččí, nechaj ho postáť o něco dál v pokoji.
Přeji dobrou chuť!
S láskou Tina
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/