JÁTROVÁ PAŠTIKA VE VEPŘOVÉM BOKU

Předkrmy a chuťovky
03 ledna 2020

Není nad voňavou domácí paštiku s krajícem domácího čerstvě upečeného chleba.
U nás doma je oblíbená verze s vepřovým bokem, kterým paštiku obalujeme. :-) 
 

 


Suroviny

  • 0,9 kg vepřový bok
  • 1,1 kg vepřová játra
  • 30/40 g soli praganda
  • 4 g mletého pepře
  • 28 g hladká mouka
  • 10 g smažené cibulky
  • 0,8 g mletého zázvoru
  • 0,65 g mleté skořice
  • 0,65 g mletý muškátový oříšek
  • 2 g cukru
  • 2 vejce
  • 200 g  anglické slaniny na vyložení formy
 
Postup 

Bok a vepřová játra nakrájíme na menší kousky a vše pomeleme v mlýnkem na maso s jemným kotoučem. Cibulku osmažíme dozlatova a spolu s ostatními ingrediencemi a kořením zamícháme do namleté směsi. Formu vyložíme fólii a poklademe anglickou slaninou tak, aby přesahovala i přes formu. Naplníme připravenou směsí paštiky. Přesahující slaninou zavineme vrchní část formy, aby byla paštika zcela zabalená. Formu vložíme do vodní lázně a vaříme cca 2,5 h na 70°C. Pak už jen necháme pořádně vychladnou a je hotovo. Tato paštika má hrubší strukturu a dá se krájet na plátky podobně jako sekaná.
 

 
 
 
 

Přeji Vám dobrou chuť Marcela

Recept pro nás připravila: Marcela Lančová https://www.instagram.com/marcela.lancova/
     

Přístroje použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty
Kovový mlýnek na maso 5KSMMGA: https://www.magnumhome.cz/kitchenaid-kovovy-mlynek-na-maso-5ksmmga

 

 

 
 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít