JÁTROVÁ PAŠTIKA VE VEPŘOVÉM BOKU
Není nad voňavou domácí paštiku s krajícem domácího čerstvě upečeného chleba.
U nás doma je oblíbená verze s vepřovým bokem, kterým paštiku obalujeme. :-)
Suroviny
- 0,9 kg vepřový bok
- 1,1 kg vepřová játra
- 30/40 g soli praganda
- 4 g mletého pepře
- 28 g hladká mouka
- 10 g smažené cibulky
- 0,8 g mletého zázvoru
- 0,65 g mleté skořice
- 0,65 g mletý muškátový oříšek
- 2 g cukru
- 2 vejce
- 200 g anglické slaniny na vyložení formy
Postup
Bok a vepřová játra nakrájíme na menší kousky a vše pomeleme v mlýnkem na maso s jemným kotoučem. Cibulku osmažíme dozlatova a spolu s ostatními ingrediencemi a kořením zamícháme do namleté směsi. Formu vyložíme fólii a poklademe anglickou slaninou tak, aby přesahovala i přes formu. Naplníme připravenou směsí paštiky. Přesahující slaninou zavineme vrchní část formy, aby byla paštika zcela zabalená. Formu vložíme do vodní lázně a vaříme cca 2,5 h na 70°C. Pak už jen necháme pořádně vychladnou a je hotovo. Tato paštika má hrubší strukturu a dá se krájet na plátky podobně jako sekaná.
Přeji Vám dobrou chuť Marcela
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty
Kovový mlýnek na maso 5KSMMGA: https://www.magnumhome.cz/kitchenaid-kovovy-mlynek-na-maso-5ksmmga