IBIŠKOVÝ DRINK
15 března 2023
Změňte své obvyklé návyky a popíjejte něco kreativního a vytvořte si pestrý bylinný koktejl s ledovou tříští. S ibiškovým koktejlem bude váš den či oslava dokonalá.
Ingredience na 4 skleničky
- 12 ostružin
- 12 zavařených kousků mandarinky
- 6 zelených hroznů, nakrájených na polovinu
- 2 šálky neslazené brusinkové šťávy
- 2 plechovky šumivého pomerančového nápoje
- 700 ml šťávy z bílých hroznů
- 7g sušených květů ibišku
- 3 plátky pomeranče
- plátky citronu
- plátky zeleného jablka
Formu na led k nástavci na výrobu ledové tříště naplníme 3 ostružinami, 3 plátky pomeranče a 3 půlkami hroznů. Nalijeme brusinkovou šťávu až po rysku a zmrazíme na 8 hodin. Nepoužívejte slazený brusinkový džus nebo džus s přidaným cukrem, tekutina by dost dobře nezmrzla.
Do džbánu dáme šťávu z bílých hroznů a sušené květy ibišku. Zakryjeme a necháme vychladit v lednici alespoň 4 hodiny. Poté vše přecedíme. Kombinace šťávy z bílých hroznů a kyselé brusinkové šťávy můžete nahradit španělskou Sangrii nebo bezalkoholovou verzí vína.
Z mrazáku vyndáme brusinkový ledový puk a nastrouháme nástavcem na výrobu ledové tříště 5KSMSIA do velkého skleněného pohárku. Variantou může být, že zamrazenou šťávu posekáme v mixéru.
Výroba ledové tříště s nástavcem na kuchyňský robot KitchenAid trvá jen okamžik
Nalijeme šťávu z ibišku na led a doplníme perlivým pomerančovým nápojem. Ozdobíme jablkem, citronem, mandarinkou, ostružinami a párty může začít.