FENYKLOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM

Předkrmy a chuťovky
01 ledna 2016

Pojďte s námi vyzkoušet přehlíženou zeleninu FENYKL, která ještě v českých kuchyních zatím příliš nezdomácněla, ale pro naše tělo je velice přínosná. Má „anýzovou“ chuť, obsahuje vit. C, E, beta-karoten, draslík, vápník, železo, odstraňuje toxiny z těla a pozitivně ovlivňuje trávení. Pojďme to změnit 😉
 

       
 

Suroviny

  • 1 kořen fenyklu
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 jarní cibulka
  • 1 červená kapie
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • sůl, pepř pažitka, petrželka nebo koriandr
 

            Postup

Fenykl očistěte, odstraňte tvrdý střed a nakrájejte na slabé plátky. Cibulku nakrájejte nadrobno. Společně na oleji krátce orestujte a nechejte vychladnout. Do směsi pak zapracujte tvaroh, kapii, bylinky, sůl a pepř. Pokud chcete mít pomazánku vláčnou, můžete použít na rozsekání například mixér, food processor či sekáček. Nejlépe se hodí k žitnému, ideálně domácímu pečivu.
TIP: tvaroh můžete nahradit například pomazánkovým máslem, Lučinou nebo vegetariánským tofu. 


Dobrou chuť!

Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření.


 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít