FENYKLOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM
Pojďte s námi vyzkoušet přehlíženou zeleninu FENYKL, která ještě v českých kuchyních zatím příliš nezdomácněla, ale pro naše tělo je velice přínosná. Má „anýzovou“ chuť, obsahuje vit. C, E, beta-karoten, draslík, vápník, železo, odstraňuje toxiny z těla a pozitivně ovlivňuje trávení. Pojďme to změnit 😉
Suroviny
- 1 kořen fenyklu
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 jarní cibulka
- 1 červená kapie
- 250 g plnotučného tvarohu
- sůl, pepř pažitka, petrželka nebo koriandr
Postup
Fenykl očistěte, odstraňte tvrdý střed a nakrájejte na slabé plátky. Cibulku nakrájejte nadrobno. Společně na oleji krátce orestujte a nechejte vychladnout. Do směsi pak zapracujte tvaroh, kapii, bylinky, sůl a pepř. Pokud chcete mít pomazánku vláčnou, můžete použít na rozsekání například mixér, food processor či sekáček. Nejlépe se hodí k žitnému, ideálně domácímu pečivu.
TIP: tvaroh můžete nahradit například pomazánkovým máslem, Lučinou nebo vegetariánským tofu.
Dobrou chuť!
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření.