DVOUBAREVNÉ MANDLOVÉ MLÉKO

11 června 2020

Pro vás, kteří si rádi pochutnáte na mandovém mléku nebo jej používáte do pokrmů například z důvodu alergie na laktózu přinášíme dva typy na rychlé domácí mandlové mléko.
Toto rostlinné mléko dodá tělu potřebné minerální látky jako hořčík, fosfor, vápník, draslík a zároveň podpoří vaši imunitu.

Použít můžete jak neloupané, tak i loupané mandle. Výsledkem budou 2 mléka, přičemž z loupaných mandlí bude mít mléko krásně mandlovou barvu, z neloupaných získá mléko nádech oříšku.  
 

     


Ingredience:

Bílé mandlové mléko

120 g loupaných mandlí
500 ml studené vody
špetka mořské soli

 

Hnědé mandlové mléko

120 g neloupanch mandlí
500 ml studené vody
špetka mořské soli

 
 

Postup:

 Postup je pro oba recepty stejný. Vložte mandle do nádoby mixéru Artisan 5KSB4026 a při rychlosti 1 - 2 podrťte najemno.
Přidejte vodu a malé množství mořské soli, mixujte na rychlost 3 - 5 po dobu cca. 1 minuty do smetanové konzistence. Pokud mandle nejprve opečete a necháte vychladnout, získá mléko ještě více chuti.
Nalejte do lahví a uložte v lednici, kde vydrží několik dní čerstvé. Mléko je ideální pro výrobu koktejlů a smoothie, pro pečení a přípravu dezertů.

 

TIP: Vyzkoušet můžete také mléko z kešu ořechů, lískových oříšků nebo vlašských ořechů. 

Dobrou chuť :-) 
 

   

 
 

Přístroj použitý v receptu:
KitchenAid Mixer Artisan 5KSB4026 zakoupíte zde:  https://www.magnumhome.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb4026emh-mlecna


 
 

 

 
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít