DVOUBAREVNÉ MANDLOVÉ MLÉKO
Pro vás, kteří si rádi pochutnáte na mandovém mléku nebo jej používáte do pokrmů například z důvodu alergie na laktózu přinášíme dva typy na rychlé domácí mandlové mléko.
Toto rostlinné mléko dodá tělu potřebné minerální látky jako hořčík, fosfor, vápník, draslík a zároveň podpoří vaši imunitu.
Použít můžete jak neloupané, tak i loupané mandle. Výsledkem budou 2 mléka, přičemž z loupaných mandlí bude mít mléko krásně mandlovou barvu, z neloupaných získá mléko nádech oříšku.
Ingredience:Bílé mandlové mléko
120 g loupaných mandlí
500 ml studené vody
špetka mořské soli
Hnědé mandlové mléko
120 g neloupanch mandlí
500 ml studené vody
špetka mořské soli
Postup:
Postup je pro oba recepty stejný. Vložte mandle do nádoby mixéru Artisan 5KSB4026 a při rychlosti 1 - 2 podrťte najemno.
Přidejte vodu a malé množství mořské soli, mixujte na rychlost 3 - 5 po dobu cca. 1 minuty do smetanové konzistence. Pokud mandle nejprve opečete a necháte vychladnout, získá mléko ještě více chuti.
Nalejte do lahví a uložte v lednici, kde vydrží několik dní čerstvé. Mléko je ideální pro výrobu koktejlů a smoothie, pro pečení a přípravu dezertů.
TIP: Vyzkoušet můžete také mléko z kešu ořechů, lískových oříšků nebo vlašských ořechů.
Dobrou chuť :-)
Přístroj použitý v receptu:
KitchenAid Mixer Artisan 5KSB4026 zakoupíte zde: https://www.magnumhome.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb4026emh-mlecna