DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER

Předkrmy a chuťovky
01 září 2016

Čerstvě upečený domácí chléb... co může být lepšího? No přece čerstvě upečený domácí chléb s domácí paštikou! :-) Té domácí se totiž skutečně nic nevyrovná, tím spíše, když víte, že obsahuje opravdu jen játra. Recept na domácí paštiku, o který se s vámi dnes podělím, je opravdu jednoduchý a rychlý - je to otázka pouhé čtvrthodinky.

 

SONY DSC

 

Suroviny

  • 350 g očištěných kuřecích jater
  • 250 g změklého másla
  • 1 cibule nakrájenou nadrobno
  • lžička tymiánu
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce smetany
  • kuličky barevného pepře, sůl

           Postup

Do pánve dejte lžíci másla, rozehřejte a zprudka játra orestujte (asi dvě až tři minuty, až začnou hnědnout). Přidejte cibulku a restujte dál dozlatova. Přidejte tymián a sůl, a dvě lžíce bílého vína. Tekutinu nechejte téměř vyvařit a poté přilijte dvě lžíce smetany. Lehce provařte a odstavte z plotny. Do sekáčku KitchenAid vložte hotovou směs s játry a mixujte. Postupně přidejte zbytek másla a znovu mixujte, až je hmota hladká. Osolte, nalijte do keramických ramequins KitchenAid a nechejte v lednici ztuhnout. Ozdobte kuličkami barevného pepře.

 

 
SONY DSC
 

Dobrou chuť :-)

 pozn. Inspirovala jsem se původním receptem z kuchařky: "Snídaně u Florentýny"

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít