DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER
Čerstvě upečený domácí chléb... co může být lepšího? No přece čerstvě upečený domácí chléb s domácí paštikou! :-) Té domácí se totiž skutečně nic nevyrovná, tím spíše, když víte, že obsahuje opravdu jen játra. Recept na domácí paštiku, o který se s vámi dnes podělím, je opravdu jednoduchý a rychlý - je to otázka pouhé čtvrthodinky.
Suroviny
- 350 g očištěných kuřecích jater
- 250 g změklého másla
- 1 cibule nakrájenou nadrobno
- lžička tymiánu
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce smetany
- kuličky barevného pepře, sůl
Postup
Do pánve dejte lžíci másla, rozehřejte a zprudka játra orestujte (asi dvě až tři minuty, až začnou hnědnout). Přidejte cibulku a restujte dál dozlatova. Přidejte tymián a sůl, a dvě lžíce bílého vína. Tekutinu nechejte téměř vyvařit a poté přilijte dvě lžíce smetany. Lehce provařte a odstavte z plotny. Do sekáčku KitchenAid vložte hotovou směs s játry a mixujte. Postupně přidejte zbytek másla a znovu mixujte, až je hmota hladká. Osolte, nalijte do keramických ramequins KitchenAid a nechejte v lednici ztuhnout. Ozdobte kuličkami barevného pepře.
Dobrou chuť :-)
pozn. Inspirovala jsem se původním receptem z kuchařky: "Snídaně u Florentýny"