BROWNIES Z ČERVENÉ ŘEPY
Jako malá jsem červenou řepu nenáviděla. U oběda jsem nad salátem z řepy dokázala sedět hodiny, dokud jsem ho s odporem nesnědla. Čím jsem ale starší, tím víc mi červená řepa chutná. Zjistila jsem totiž, že se z ní dá vytvořit spousta zajímavých a dobrých jídel, třeba jako tyhle vláčné bezlepkové brownies.
Ingredience:(na formu o velikosti 20x20 cm):
500 g uvařené červené řepy
100 g pohankové mouky
80 g najemno namletých mandlí
18 ks sušených datlí
4 lžíce datlového sirupu
4 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa
špetka soli
Postup:
Uvařenou červenou řepu oloupejte, nakrájejte ji na menší kousky a vložte do food processoru KitchenAid.
Přidejte mleté mandle, mouku, datle, datlový sirup a vše rozmixujte na hladkou pastu.
Do rozmixované hmoty vmíchejte kakao, přidejte špetku soli a vše pořádně promíchejte.
Formu vyložte pečícím papírem, rozprostřete do ní hotové těsto a uhlaďte ho.
Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte 25 minut.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.