BORŮVKOVÉ MUFFINY Z OVESNÝCH VLOČEK
Zkuste místo klasických muffinů změnu. Borůvkové muffiny z ovesných vloček jsou doslova nabité energií a skvěle vám budou chutnat nejen k snídani. Můžete přidat také chia semínka nebo kousky čokolády.
Ingredience:150 g čerstvých borůvek
2 ks čerstvých banánů
125 g hladké mouky
75 g celozrnné mouky
200 g ovesných vloček
85 g hnědého nerafinovaného cukru (nejlépe přímo moscuvado cukr)
250 ml mléka
2 velká vejce, oddělené žloutky a bílky
3 lžíce slunečnicového oleje (možno i řepkový)
3 čajové lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
1/4 lžičky soli
Postup:
Troubu si předehřejte na teplotu 200°C.
V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte všechny sypké ingredience (hladkou a celozrnnou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, mletou skořici, chia semínka, sůl a cukr).
Banány si rozmačkejte pomocí vidličky, a vytvořte "kašičku". Tu následně zalijte mlékem, přidejte olej a žloutky a jemně promíchejte pomocí šlehací metly.
Ze zbývajících bílků vyšlehejte pevný sníh.
Do mísy se sypkými ingrediencemi přilijte připravenou směs z banánů, mléka, oleje a žloutků.
Pomocí plochého šlehače vše spojte a na závěr přidejte také vyšlehaný sníh z bílků (vmíchejte postupně, ideálně ručně pomocí vařečky nebo stěrky).
Jako poslední přidejte borůvky a opět pomocí vařečky nebo stěrky opatrně vmíchejte do připraveného těsta tak, abyste je nerozmačkali.
Pomocí lžíce pak naplňte jednotlivé košíčky, kterými jste si vyložili KitchenAid pečící formu na muffiny.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 25 minut.
Muffiny můžete skladovat až 5 dnů v uzavřené míse. Namísto borůvek můžete přidat také jiné libovolné sezónní ovoce.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás připravil Jarda Poustecký z blogu http://daddycook.cz/