BEZLEPKOVÝ DATLOVÝ CHLEBÍČEK
Datle jsou skvělým zdrojem energie a i když nezvyšují hladinu glukózy v krvi, přesto se jedná o kalorickou bombu. Proto bychom je měli konzumovat především ráno ke snídani nebo k dopolední svačině. Jsou bohaté na draslík, vitamíny A, B a železo. Datle se dají velmi jednoduše použít například do kaší, smoothies nebo sladkých dezertů.
Ingredience:1 a 1/2 hrnku kokosové mouky
300 ml vody
1 a 1/2 hrnku sušených datlí
200 ml rostlinného mléka
3 vejce
2 lžičky kypřícího prášku
1 malé uvařené espresso (200 ml)
100 ml rostlinného oleje
Postup:
Vodu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile začne voda vařit, ztlumte plamen, vsypejte datle a za občasného míchání vařte cca 15 minut.
Vodu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile začne voda vařit, ztlumte plamen, vsypejte datle a za občasného míchání vařte cca 15 minut.
Jakmile datle změknou a vsáknou veškerou vodu, odstavte hrnec z plotny a datle nechejte vychladnout. Vychladlé datle poté rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou pastu.
Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte mouku, přidejte datlovou pastu, všechny ostatní ingredience, a pomocí plochého šlehače vypracujte vláčné těsto.
Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a vlijte do ní hotové těsto.
Chlebíček pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 50 minut až hodinu.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.