Baba Ganoush
17 října 2018
Baba Ganoush je oblíbenou pochutinou z lilku, který pochází Blízkého východu. Jeho použití je jako předkrm a pomazánka, která nejlépe chutná s kousky čerstvě upečeného pita chleba.
Ingerdience:5 lilků
5 lžic tahini
5 lžic olivového oleje
5 česneků
římský kmín
citronová šťáva
sůl
Postup:
Lilky omyjte, propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 250°C přibližně na 35 minut.
Hotové lilky nechte lehce vychladnout, poté pomocí lžíce vydlabejte dužinu a vložte do mixéru.
Přidejte tahini, česnek, přilévejte po troškách olivový olej a vše umixujeme dohladka. Hotovou pomazánku dochutíme římským kmínem, solí a citronovou šťávou.
Podáváme nejlépe s kousky čerstvě upečeného pita chleba.
Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření