KUŘECÍ ENCHILADAS
Objevte chutě Mexika a připravte si recept inspirovaný právě touto kuchyní.
Kuřecí enchiladas jsou tortilly plněné kuřecí směsí, zeleninou a sýrem.
Suroviny (4 porce):
- 350 g nakrájeného vařeného kuřete
- 225 g nastrouhaného mexického sýru
- 225 g změklého krémového sýru
- ½ hrnku rajčatové salsy
- 2 lžičky limetkové šťávy
- 1 lžíce granulovaného česneku
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky mleté chilly papričky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička červené papriky
- 115 g sušených rajčat
- 35 g mladé cibulky
- 14 g čerstvého koriandru
Postup
Kuře vložte do mixéru a mixujte 1 minutu. Přidejte strouhaný sýr, krémový sýr, rajčatovou salsu, limetkovou šťávu, česnek, kmín, mletou chilly papričku, sůl a červenou papriku.
Míchejte po dobu jedné minuty
Tortilly zabalené v papírové utěrce ohřejte v mikrovlnné troubě na 30 sekund. Následně je přemístěte na čistou pracovní plochu. Směs s kuřecím masem rovnoměrně rozetřete po tortille a vytvořte pevnou rolku. Stejný postup opakujte i s ostatními tortillami.
Poté je vložte do plastového obalu a uschovejte v chladnu najméně 2 hodiny, anebo přes noc.
Před servírováním rolky rozbalte a odřežte asi 2 cm od každého konce. Potom plátky pokrájejte na menší kousky a ozdobte zelenou paprikou, rajčaty a koriandrem.