GAZPACHO
Recept na tuto skvělou studenou polévku Gazpacho mi dala moje skvělá kamarádka, která nějakou dobu pobývala ve Španělsku, a využívá tedy místních osvědčených postupů a ingrediencí.
A co by to bylo za vaření, kdybych nezapřáhla některý ze svých "KitchenAidů", že? :-))
Tentokrát to byla výzva pro tyčový mixér.
Ingredience:500 g rajčat
2 menší papriky
1 salátová okurka
2 stroužky česneku
1 šalotka nebo menší cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce červeného vinného octa z Modeny
sůl
mletý pepř
Postup:
Rajčata nařízněte do kříže, spařte a oloupejte. Zbylou zeleninu nakrájejte na kousky a rozmixujte dohladka bez přidání tekutiny.
Ochuťte a znovu mixujte. Pokud nemáte příliš chuťově výrazné rajčata, můžete přidat trochu passaty.
Dejte do lednice pořádně vychladit...
Opečte krutonky, na talíř nakrájejte malinké kousky okurky a rajčátka, zalijete polévkou a podávejte.
Když jsem Gazpacho podle tohoto receptu jedla poprvé, živě jsem si představovala španělskou siestu...slunce...a léto :-)
Dobrou chuť :-)
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.