DOMÁCÍ PEČENÝ ČAJ

22 prosince 2016

Domácí "pečený" ovocný čaj je lahůdka. Vyzkoušejte a nebudete pít celou zimu nic jiného. 
Poměr ovoce si zvolte dle libosti - já jsem pro tuto dávku použila: jablka, hrušky, pomeranč a rozinky. Pomeranč by měl být ideálně jen jeden (můžete také místo pomeranče použít pomerančovou kůru).

 

 10273670_10204052257386330_8838505485694069353_n
 

Ingredience:

3 kg libovolného ovoce (např. jablka, hrušky, pomeranč, rozinky)
1 rulička skořice
3 badyány
5 ks hřebíčků
5 cm kousek zázvoru


Postup:

Větší ovoce pokrájejte na kostky, jablka před krájením zbavte jádřinců (můžete je i oloupat). 

Všechno ovoce pak rozprostřete do zapékací keramické mísy KitchenAid a promíchejte.
 

IMG_7186
 

Přidejte cukr v množství dle sladkosti ovoce. 

Já osobně přidávám minimum cukru, protože využívám přirozené sladkosti ovoce, ale běžné je na 3 kg ovoce dát 0,5 - 1 kg cukru.
 

IMG_7189
 

Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte přibližně 30 min. Po 15 minutách promíchejte.
 

10273670_10204052257386330_8838505485694069353_n
 

Ještě horké plňte do skladovacích skleniček a zakápněte rumem. 
 

IMG_7197
 

Servírování: do hrnku o obsahu 250 ml dejte 3 lžíce pečeného čaje a zalijte horkou vodou. 

Dobrou chuť :-)
 


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny.
 

 

 

 


Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít